10 Abilități incredibile ale Creierului uman, care demonstrează că suntem capabili de orice!

Creierul uman este uimitor. El poate cuceri orice înălțimi, ne poate ajuta să ne îndeplinim orice vis, ne poate face capabili de orice performanță. Pentru a realiza toate aceste lucruri, ar trebui mai întâi să înțelegem principiile de bază după care funcționează creierul nostru.

10.Creierul nu percepe diferența dintre realitate și imaginație.

Creierul reacționează la fiecare gând și nu înțelege unde este adevăr și unde este fantezie. Anume din această cauză, oamenii care își pun ,,ochelarii roz” se simt mai fericiți, și tot din acest motiv placebo este eficient în medicină.

9.Munca de natură intelectuală nu obosește creierul.

Senzația de oboseală a creierului apare din cauza emoțiilor. Compoziția sângelui care circulă prin creieir în timpul activității acestuia, rămâne neschimbată. Cu toate acestea, de exemplu, sângele din venele unui om care a lucrat fizic întreaga zi se schimbă în mod considerabil de-a lungul zilei.

8.De cele mai multe ori, creierul funcționează pe ,,mod automat”.

Majoritatea gândurilor de azi sunt gânduri de ieri. Acesta este motivul pentru care este atât de dificil pentru pesimiști să își schimbe percepția asupra lumii. Ei trebuie practic să își curețe creierul și să îl controleze astfel încât să reacționeze mai des la lucrurile pozitive.

7.Vedem lucrurile pe care le gândim.

Orice gânduri se tranformă în experiențe de viață. De exemplu, dacă visezi la o călătorie în Paris, în scurt timp vei putea vedea afișe, reclame, poze și alte lucruri cu acest oraș pretutindeni. Dacă vrei să schimbi lumea din jurul tău, schimbă-ți gândurile.

6.Creierul are nevoie să fie antrenat, exact ca și mușchii.

Creierul, ca și mușchii, are nevoie de antrenament: de formare, de învățare, de exerciții, de o alimentație sănătoasă, de un somn liniștit, de activități noi, de dans.

5.Creierul nostru nu se odihnește niciodată.

Chiar și atunci când dormim, creierul continuă să lucreze din greu. De fapt, activitatea lui în timpul somnului este mai mare decât în timpul zilei.

4.Creierul are nevoie de relaxare.

Pentru a nu ne îneca în mii de gânduri negative, trebuie să învățăm să ne relaxăm și să oferim sistemului nostru imunitar posibilitatea  de a lua o puază. Aceasta este importantă pentru sănătatea noastră.

3.Este bine când uităm, în acest fel păstrăm flexibilitatea sistemului nervos.

Pentru a reține amintiri noi, creierul are nevoie să scape de cele vechi. Ar fi frumos, dacă am putea decide, ce să ne amintim și ce să uităm. Pentru a face asta, trebuie să folosim informația pe care vrem să o păstrăm cât mai des.

2.Creierul nu simte durere.

Creierul nostru reacționează la durere, însă nu o simte pentru că nu are receptorii necesari. Acest fapt nu se aplică vaselor sanguine, nervilor și țesăturilor care înconjoară creierul.

1.Creierul poate fi modelat după bunul plac.

Orice activitatea determină creierul să genereze noi conexiuni neuronale. Dacă ne gândim că nu suntem capabili să obținem o promovare, această idee se va forma în conștiința noastră de-a lungul timpului și ne va împiedica să reușim. Însă, dacă folosim expresia ,,Voi reuși”  sau ,,Pot face asta”, creierul îți va oferi soluții pentru a reuși.